söndag 5 april 2009

En dramatisk vecka men M-valparna mår bra






Valparna är nu 10 dagar och det har sannerligen varit en dramatisk period för alla.

Tanji fick efter tre dagar åka in akut till Strömsholms djursjukhus. Veterinären kunde konstatera fyra problemområden: a) hon hade kalkbrist b) hon hade en infektion i kroppen c) hon hade en del av en moderkaka kvar d) hennes blod hade för låg nivå av röda blodkroppar.
Intravenöst kalk, antibiotika löste det mest akuta.

Som vanligt tar det tid så Catarina Gunnarsson (anställd på vår kennel) och Ingrid Filipsson(ägare till kenneln) tillbringade 10 timmar på Strömsholm.


Dagen därpå var Tanji mycket bättre....hon tar hand om sina valpar som om haft flera kullar tidigare vilket hon inte har. Detta är Tanjis första kull.

Den goda trenden höll i sig i några dagar, hon skulle tillbaka på återbesök på Strömsholm på onsdagen. Provtagning visade att hon hade en infekterad livmoder. Återstod att fatta det dramatiska beslutet att ta bort livmodern!! Tanji fick kvarstanna på Strömsholm och de 11 valparna kördes tillbaka till Norberg. Det mest akuta var nu hur dessa valpar skulle få mat utan sin mamma?

Som tur var hade Johan Fogelberg - anställd inom företaget - två retrievertikar som nyss hade fått valpar, den ena tiken hade bara en valp i kullen så det fanns mjölk i överflöd. Valparna fick snabbt en fostermor hos Fogelberg. Vi sänder ett varm tack till Johan och Anki och Mighty Ducks Kennel.

Tanji opererades dagen därpå och fick komma tillbaka hem samma dag. Operationen hade gått fint och de hade sytt så fint som möjligt så att valparnas diande inte skulle störa läkningen.
Nu har det gått några dagar sedan Tanjis operation och allt fungerar som vanligt, Tanji har inga besvär och valparna mår riktigt bra...inga fiskmåsflockar här inte...

Så detta blir Tanjis enda kull...desto intressantade för oss och också presumtiva ägare till valparna. Linjerna från båda hanen ( Stjärnskogens Filip V ) och tik ger möjligheter till riktiga topphundar i Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar