onsdag 16 december 2009

Harhägnsabotören tagen på bar gärning!

Efter flera sabotage på vårt harhägn får vi hoppas att det nu är slut. Efter 3 incidenter på kort tid utökade vi vår bevakning med kvällskontroller. Målsättningen är att skadegörelsen skall upphöra. Den eller de som klipper upp stängslet släpper på så sätt in rovdjuren och väl därinne har inte hararna en chans. Vi var tvungna att försöka få slut på skadegörelsen.
I Måndags kväll var det dessutom spårsnö och då fick vi napp. Johan Fogelberg såg att det inte stod riktigt rätt till när ett cykelspår ledde fram till hägnet. Väl där påträffades en man i full färd med att klippa upp ett nytt hål i stängslet.
Vi som gissade på att det var ungdomar drog en nit. Det visade sig vara en 75-årig man från Fagersta. Trots öppenbara bevis på motsatsen nekade mannen till att det var han som gjort åverkan på nätet. Polis kom till platsen, brottsplatsundersökning genomfördes och mannen förhördes på plats av polis. Vi hoppas nu att det är slut på skadegörselsen!
Mannen som gjort åverkan kommer att få ersätta oss för de kostnader han vållat genom sin skadegörelse.
På jaktmarken har det snöat rejält under hela gårddagen och har bildat ett snötäcke på drygt 25cm. På bilden ser vi Filpgårdens Milla titta ut ur sin bur påvägen till hålet på harhägnet som kvällen innan klipptes upp av Fagerstabon, självklart klippte han sönder på sämst tänkbara ställe mitt i sankmarken. Det blev en blöt och väldig kall lagning för Henrik Nyström!
Efter att hägnet var lagat så släpptes Milla. Milla fick tyvärr inte upp nått under dagen men verkar trivas i snön.
Milla i fullfart bland buskar å snår!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar