lördag 13 februari 2010

Första tävlingen avklarad !


Idag var det premiär för Filipgården att för första gången sedan 2008 ställa upp med en uppfödargrupp i utställningsringarna. Först ut var Filipgårdens Nitro, en 8 månaders hanvalp efter Filipgårdens Judy och Tuthammarens Balo. Kritiken blev strålande och han tilldelades 1 pris och hp.
Nästa hund var kullsystern, Filipgårdens Nora, en väl ihopsatt tik som också tilldelades ett första pris, eftersom hon hade en delvis outvecklad bröstkorg så blev hon utan hp.



Filipgårdens Mac, stor och tung, 10 månader, släppte ngt i ryggen. Han fick nöja sig med en etta och ett hp och en andraplacering bland juniorhanarna. Det får bli cykel- och vattenträning nu för att stärka ryggen lite.

Kullbrodern Filipgårdens Max vann juniorklassen och tilldelades etta + hp. Han behöver ha lite mer massa och träning. Fint hanhundshuvud och grov benstomme.

Så var det dags får juniortikarna där Filipgårdens Milla och Mimmi gjorde entre´. De utförde en klart godkänd prestation genom att först vinna juniorklassen tikar dubbelt med CK på både. Sedan blev de trea och fyra i klassen bästa tik, slagen av 2 svartvita tikar. De slog båda championtikarna med bla a Filippa som Eva Jönsson räknade ut för att hon vred ut en tass stående, det är ju i och för sig inget nytt men hon vrider ju inte ut under gång vilket är viktigast.

Men visst är Filipgårdens Milla riktigt fin, och hon är ju inte färdigutvecklad !

Liksom Mimmi !

...och hundkärran gjorde susen, inte en hund blev åksjuk utan de var vi strålande vigör när vi kom fram.

...övrigt så fick vi 1:a + hp i uppfödarklass där vi ställde upp med fyra avkommor ur M-kullen. Första priset i uppfödarklass sedan 2007.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar