söndag 28 mars 2010

Di smale håller än...


Väl hemkomna från Oskarshamn blev det snabb sänggång eftersom vi skulle delta i en ny utställning i Örebro, 13 mil från Norberg nästkommande dag. Man skall heller inte förglömma att klockan ställdes fram en timma vilket innebar en timma mindre sömn.


Sonen, Petter, försov sig och möttes av pappas muttrande och maningar om ansvar...


Så.. roadtrip to Örebro, hundkärran packad sen Kalmartrippen och hundarna utfordrade och rastade...


Utställningen som för dagen anordnades av Örebro Läns dreverklubb i Närkes Maskins AB: lokaler och startade 10:00. Vi anlände 09:00 för att i god tid kunna mäta in. Väl framme var det nästan tomt och vi informerades om att utställningen dragit endast 13 hundar. Lite rådlösa var de men allt var ju ordnat med domare, Ingrid Andersson, och allt annat.... men man kunde ju studera de fina traktorerna


den här måste vara en av de första traktorerna...


... en gammal bekant från vårt eget landskap dök upp, Torbjörn Jansson med Eikeneses Micke



... här bedöms vinklarna av en för dagen mycket duktig exteriördomare, Ingrid Andersson.



...men med en så glad svans och lite andra småfel så slutade det med en slät etta för Micke...men lika glad var han för det. Ingen hane tilldelades CK varför ingen heller kunde tävla om bästa hane...lite snöpligt men när urvalet var 5 hanar. Alla typades som mest som mycket goda vilket innebar att ingen kunde tilldelas CK eller cert så...händer ganska sällan


Tikarna var det dock mer fart på, åtta till antalet varav 3 juniortikar. Här visas Filipgårdens Milla av juniorhandlern, Petter Filipsson. Hon vann sin klass och var den enda som typades utmärkt och tilldelades följdaktligen sitt CK med tillägget " Välvisad " till Petters stolthet !!


Han fick till sist göra upp med pappa som förde Filippa till en slutlig seger. Här var det hunden som avgjorde striden. Som handler har Petter ett stort företräde med sin smidighet vilket gör att han lätt flyter runt ringen med ett leende på läpparna.

...så idag fick vi åka hem med både CK och BIR. 13 hundar kanske någon säger och det stämmer ju men det finns ju inget som säger att alla 13 skall vara sämre än Milla och Filippa. Vi gläds åt alla framgångar även om motståndet var i det svagaste laget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar