måndag 21 februari 2011

I lördags genomfördes årsmötet i Dalarnas DK. Mötet hölls i folketshus (Galaxen) Borlänge.
En trevlig tillställning och en mycket god buffé.
I samband med prisutdelningen fick Filipgårdens Kennel flera fina priser. Stjärnskogens Filippa III och Eikenese´s Aina stod för prestationerna.


Filippas och Ainas fina priser



I förra veckan insjuknade valpen Ozzy. Han blev akut dålig och vi uppsökte veterinären som ordinerade antibiotika och vila. Penicillinet verkade inte utan vi kontaktade Regionsjukhuset i Strömsholm som kallade oss omedelbart. Annelie och Mickis skjutsade Ozzy till Strömsholm där det konstaterades att han drabbats av sjukdomen Juvenil cellulit. En sjukdom som utvecklas hos valpar inom raserna; Golden retriever, Drever, Irländsk- och Gordonsetter samt Tax. Det beskylls omoget immunförsvar och kan drabba enstaka eller alla i kullen. Sjukdomen leder till inflammation och sår i huden, företrädesvis i ansiktet och i huvudets lymfor.




Filipgårdens Ozzy på Strömsholm


För någon vecka sedan vräkte det ner ca 35 cm snö. Efter ett antal dagar med plusgrader var alla hundgårdar i topptrim men snabbt förändrades detta till ett snökaos igen. Vi har ca 5 km väg till harhägnet som skall plogas och stora ytor inne på gården som hålls öppna. När det faller så pass mycket snö krävs att vi sätter in alla våra resurser för att hålla undan.



Se sån stil hon har! Annelie i snöröjartagen.


40 cm gammal snö plus 35 cm nysnö gör det mycket svårt för rådjuren att hitta föda. Vi håller igång 5 automater med havrepellets, jag lovar att platserna är välbesökta.




Jaktsäsongen för våra drivande hundar tog slut tidigt på grund av snödjupet och nu är det definitivt slut. Kenneln har ingen RR-drever och kan alltså inte släppa med risk för rådjursdrev.
För att hålla igång de vuxna hundarna tränas de på löpbandet och motioneras med promenader.



SEUCh Stjärnskogens Filippa III i full aktion


Harhägnet har fått besök av drevern Arro och matte Ingela Andersson. En decimeter nysnö på skaren gjorde förhållandena hyggliga på morgonen. Tyvärr började det snöa och det blev tillslut för svårt för en ungdrever att reda ut alla slag.




Första släpp



Vid 12-tiden var Arro nöjd. 32 min hare blev dagens jakt.
Håkan H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar