onsdag 9 mars 2011

Ni som följt Ozzys sjukdom undrar säkert hur det har gått. Sjukdomen kulminerade under förförra veckan. Ett tiotal variga bölder blossade upp på Ozzy och han lades snabbt in för operation. Nu var det riktigt kritiskt och ett annat penicillin måste sättas in för att häva sjukdomen. Odlingsprov skickades till England och Ozzy fick ett penicillin som har gjort honom gott. Samtliga bölder dränerades och kunde på så vis tömmas och läkningen kom igång. På bilden nedan ser ni hans gula dräneringsrör.



I dag är läget ett helt annat



Ozzy har återhämtat sig fantastiskt! Nu visar han upp den sida där mestadels av pälsen är kvar men på den övre bilden ser ni hur han ser ut på den andra sidan!, man kan tro att det är en halvnaken variant av drever.

Läkningsprocessen har gått otroligt snabbt från det att han var full med bölder tills idag då samtliga ärr har läkt ut perfekt. Vi på kenneln är supernöjda med veterinärernas insatts på Strömsholms djursjukhus. När allt var som värst trodde nog ingen av oss att den lille parveln skulle överleva. Alla veterinärer och sköterskor har öst beröm över Ozzy som har varit så samarbetsvillig och trevlig under hela behandlingen. Vi tror att hans livslust och öppenhet har hjälpt till i
läkningen.


Vi har fortfarande 3 rävfällor igång men ännu har ingen förirrats sig in. Finfina gäddor utgör bete men det duger tydligen inte, rävarna är mera kräsna än så!!! Snart måste vi ge upp rävjakten för denna säsong (15/3).



Att vittja och sköta fällor är ett perfekt praktikkantsjobb



I förra veckan kunde vi se på våra bilder att gyltorna börjar brunsta. Det är intressant för nu kanske kultingarna klarar sig undan kylan och får en bra start i livet.



Vår foderplats är fortfarande välbesökt av vildsvinnen. Vi vet att minst 8 grisar uppehåller sig på platsen så gott som varje natt. Vi väntar nu på att små randiga individer skall dyka upp.



Skötsel av foderplatsen för vildsvinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar