lördag 17 mars 2012

Utställningssäsongen har startat

Årsunda den 10 mars
Nu är utställningssäsongen igång igen. Stallet har som mål att meritera så många hundar som möjligt fram till dess att drevproven startar. Stjärnskogen Filippa har haft en fantastisk höst och vinter med bl a en tredjeplats på harhunds SM, ett jaktprovschampionat och ett godkänt RR-prov. Hon är med sina meriter kvalificerad till harhunds-SM 2012 vilket glädjer oss mycket och var en given hund när vi anmälde till Årsunda, Gävleborg. Utöver Filippa som vuxenhund startade vi också Filipgårdens Mac som för första gången var kvalificerad för jakthundsklassen. För ringträningen skull fick även valparna Filipgårdens Pluto och Penny hänga på. Penny och Pluto blev BIR och BIM valp i nämnd ordning Filippa utsågs till utställningens vackraste hund och Mac slutade som 2:a i bästa hanhundsklassen med reservcert. En mycket trevlig och givande dag för kenneln.

Tv. BIM hunden Änglands Da-Capo i mitten domaren Ann Carlström Th. BIR tiken Stjärnskogens Filippa

DCh Stjärnskogens Filippa visade upp sig på ett alldeles utmärkt sätt under utställningen och vann bästa tikklass till husses stora glädje. 
Filippa segrade i bästa tikklassen, husse ser väldigt nöjd ut!

Filipgårdens Mac meriterades på drevprov i januari och fick nu för första gången möjligheten att starta i jaktklassen vilket han gjorde med den äran. Han blev knappt slagen av Änglands Da-Capo men fick sitt värdefulla CK i klassen. I bästa hane blev ordningen den samma  mellan de två.
Filipgårdens Mac blev 2:a i bästa hane med ett välförtjänt reservcert


Tyvärr har jag inga bilder på finalen i valpklassen men Filipgårdens Penny blev BIR valp och Filipgårdens Pluto blev BIM. Som ni ser så tog det musten ur båda när deras klass var klar.

Det här med utställning är energikrävande tycker Pluto och Penny

Mac:s pris för sin andraplats

 Prisskörden från Årsundautställningen

Förberedelser inför jakten 2012
Skogsbolaget Karl Hedin AB:s avverkningar ger nya hyggen. Vi passar då på att ställa ut torn för att få bra pass med möjlighet till säkra skottvinklar. Praktikanterna är goda tornbyggare och bygger med precision. Kolla när vi tar tornet över bron. Det är inte många centimeter mellan tornet och broräcket men det är noggrant uträknat. 
Nytt torn på väg ut till Persbo. Lite tajt vid passagen av bron men det var kalkylerat.

Vårdagarna har smällt bort isen på sydsidorna i hundhagarna men på skuggsidorna finns fortfarande snö kvar. Mira gillar solen och sätter sig gärna i vindskyddet som är byggt i högläge med insläpp av sol från söder.

Mira myser i solen
Vi har som sagts haft härliga vårdagar i Norberg med runt 10 grader och sol. Solnedgången har speglat sig på vattnet i dammen på ett nästan magiskt sätt.  
Solnedgången i blankvattnet från dammen

Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar