söndag 8 april 2012

Ny parkering till påsk

Ny släpvagnsparkering klar till påsk
Gårdsplanerna har sin begränsning när det gäller parkering av fordon. Släpkärrorna har blivit ståendes kors och tvärs på den inre gården och mestadels stått i vägen. Vi tog tag i den saken under förra veckan och fixade till en parkering som är tänkt för just släpkärror. Grabbarna jobbade på bra och parkeringen blev välgjord enligt konstens alla regler.

Traktorn är ovärderlig när vi jobbar mellan gårdsplanerna. Här bär vi fram grus till nya parkeringen

Vårsysslor och påskpynt

Praktikanterna påskpyntar, ett perfekt jobb för en tonåring

Ris och lövhantering står inte högt på önskelistan hos praktikanterna. Efter mycket tjatande och lite knep så kan det gå att få gräsmattor och grusgångar i bra skick. Ett knep är att koppla en liten vagn till åkgräsklipparen och då helt plötsligt går allt mycket lättare även om det är lite besvärligt med framdriften ibland. En bra påskjutare och sedan bär det iväg igen.
Maskiner är bra i alla lägen tycker killarna

Skogsövningar med valparna
Skönt att få sträcka ut i skogen tycker valparna och hemmahunden Magne.
Harhägnet står tom för tillfället och då gäller det att passa på med skogsövningar och lydnadsträning.
Bus i naturen utan flyktmöjligheter och risk för vargangrepp

Vedhögarna tas omhand
De gamla almarna som vi tog ner i fjol har varit besvärliga att klyva till ved. Stora högar med kubbar ligger på vedbacken och de måste tas om hand innan de blir förstörda. Att klyva dem med yxa är ett drygt arbete, vresigare träslag får man nog leta efter. Jag gjorde en investering i en  6 tons vedklyv med förhoppning att den skulle spräcka klumparna. Döm av förvåning det fungerade alldeles utmärkt och snart är veden i vedskjulet.
Annelie testar nya vedklyven

Besök av kanadagäss
Fyra kanadagäss besökte oss i veckan. Vistelsen blev dock kortvarig. Dammen var säkert för liten för att häcka i och fåglarna fortsatte efter några timmar i nordlig riktning.  
Kanadagäss på besök i dammen

Jaktlusten är vi rädda om i dreverrasen
Blixten är tydligen en korsning med drever. Vi som älskar rasen får fortfarande stå ut med mycket  för att hunden har en superbra jaktlust. Utan den är det svårt att få till klangfulla och tapptfria drev. Vi dreverägare står ut med alladessa  påhopp för vi vet vad vi har i snöret när vi stryker kopplet.
Dreverns ryckte lever

Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar