söndag 6 maj 2012

Stjärnskogens Filippa vann i Rimbo

Stjärnskogens Filippa blev BIR igen!
Stjärnskogens Filippa är färdigparad och nyss hemkommen från Borghamn men någon längre vila fanns det inget utrymme för. Hon startade som ensam tik i championklassen i lördags i Rimbo och tilldelades CK. Därefter vann hon klassen för bästa tik där hon slog en så pass snygg hund som Boxarens Afrodite. Filippa och Afrodite är mycket vackra jämnbördiga individer som båda utstrålar harmoni och ett lugn utöver det vanliga vilket gör det knivigt för domaren när det gäller inbördes placering. Ett nålsöga att ta sig igenom för Filippa men när väl det hindret var passerat blev mötet med hanen i finalen odramatiskt. Domaren Lars Widén hade sin bild klar och tyckte Filippa var dagens snyggaste hund.
Bim B´Lunds Ove och Bir DCh RR Stjärnskogens Filippa III

  
Stjärnskogens Filippa och Boxarens Afrodite i bästa tikklass 


BIR och BIM valpar
Filipgårdens Penny och Pluto blir 8 månader den 12 maj och tävlar fortfarande i valpklass. Vi tar med dem för den så viktiga ringträningens skull samtidigt som det är kul att visa upp två snygga valpar. Penny vann igen över Pluto och domaren var riktigt förtjust i henne. Penny ligger på den övre marginalen när det gäller höjden för tikar och idag mättes hon in till 35 cm, 36 är maxgräns. Pluto växer fortfarande och är lite hög över länden men för övrigt är han mycket rejäl till sin typ. 
Filipgårdens Penny Bir valp och Filipgårdens Pluto Bim valp

Jakt- och bästa hanhundsklass
Filipgårdens Mac startade i jaktklassen för hanar. Han mötte för dagen 2 konkurrenter och placerades som nummer 1 med CK. Det var Mac:s andra CK i jaktklassen. Han blev sedan slagen av  B´Lunds Ove i klassen för bästa hanar och tilldelades certifikat. Nu återstår bara ett CK/Cert till för att han skall vara fullcertad och då kommer vi att under hösten matcha honom mot ett utställningschampionat i första hand.

Filipgårdens Mac blev knappt slagen i klassen bästa hane av B´Lunds Ove 


Filipgårdens Mac vinnare i jaktkonkurrensklassen
Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar