söndag 17 juni 2012

Dreverstämman i Sundsvall

Dreverstämman 2012
I helgen genomfördes årets stora händelse i den svenska drevervärlden, den årligen återkommande Dreverstämman. Stämman genomfördes i Sundsvall och som värdar stod Västernorrlands DK. Hotell Södra Berget vilket hade ett helt fantastiskt läge med staden vid sin fot härbärgerade klubbens deltagare. Stämman hade ett svårt men otroligt viktigt beslut att ta ställning till i år nämligen de nya och lite annorlunda drevprovsreglerna som skall gälla de närmaste tre åren. Det förslag som från början togs fram av en samarbetsgrupp bestående av representanter från drever, beagle, basset, tax och stövareklubben har remiterats till dreverklubbens lokalklubbar i olika omgångar och nu låg det slutgiltiga förslaget väl inbäddat i handlingarna för årets stämma. Det fanns en del splittring inom klubben före mötet så ingen kunde på förhand veta hur utgången skulle bli. Skulle stämman säga nej till det slutliga förslaget då står klubben utan drevprovsregler inför 2014 vilket givetvis inte får hända. Drevproven är jämte utställningarna den viktigaste verksamheten för rasen. Centralstyrelsen där även undertecknad ingår jobbade flera timmar med strategier under fredagen för att kunna övertyga delegaterna om att förslaget är de regler klubben skall använda i framtiden. Ronny Westin och Ingvar Karlsson har varit klubbens representanter i regelarbetet fick i uppdrag att förbereda en kort föreläsning för stämman innan beslut skulle fattas i frågan. Ronny gjorde en helt fantastisk framställan av både för och nackdelar med regelförslaget. Stämman lyssnade på honom och reglerna röstades igenom med buller och bong. Många delegater fick en liten tår i ögat av glädje när allt var ett fullbordat faktum. Det skall bli spännande att starta kennelns hundar med de nya reglerna. Även undertecknad fick en fin framgång under stämman. Jag fanns inte med på valberedningens lista för omval men stämman lyfte tillbaka mitt namn och jag valdes om på två år, skönt att höra och känna delegaternas stöd!  
Södra Berget i Sundsvall otroligt vackert läge

Stämmoordföranden Karl-Evert Helsen blickar ut bland delegaterna

Ronny Westin genomför en helt suverän genomgång av de nya drevprovsreglerna och delegaterna lyssnade andäktigt. Strax därefter klubbas reglerna igenom av en enhällig stämma.


Dreverklubbens fantastiska årsbok med all sammanställd verksamhet över det gångna året

Filippa börjar bli riktigt rund om magen
Härligt att se den vackra damen växa runt midjan. Vi på Davidsbo håller alla tummar som finns för att Filippa skall nedkomma runt den 1 juli med många välutvecklade valpar.

Filippa mår jättebra. Är lugn och harmonisk som vanligt trotts sitt tillstånd


På tal om barn. Kenneln har en egen gårdsand med sex ungar som övernattar på tomten så gott som varje natt

Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar