söndag 12 juli 2009

Filippa är otrolig !


Söndagen den 12 juli var det dags igen. Dag nr 2 av den stora Leksandsutställningen. Det var nästan samma startfält som dagen innan men en helt annan domare. Nu stod den rutinerade Siv Bengtsson för bedömningen.



Lika soligt som det var igår...lika regnigt var det idag. Men det vara bara att klä sig för regn och rusk.

Först ut för vår del var Nero. Idag var han lite mer ofokuserad och Christer fick verkligen ta tag i honom på skarpen...allt annat var intressantare... en slät etta blev resultatet och nu fick han stryk för sin höga svansföring. En helt rätt bedömning.


Sedan vi fick vi ta igen oss och titta medan hannarna gjorde upp om segern...här ställer en avkomma efter Filipgården Cujo upp sig; SDStorängens Hero


Vann gjorde återigen SDCH Toppereds Erro med ägaren Hans-Ove Andersson från Forsheda. Hero knep en hedrande andraplats.


Regnet bara öste ner och efter en kort paus var det återigen tikarna. Först ute för oss var ungtiken Mira. Hon har ju inte växt i kostymen än och fick nöja sig med en slät etta, även hon flaggade med svansen...ett släktdrag .


Hannes Filipsson förde återigen Eikeneses Aina. Typades utmärkt i en stenhård klass. Flera kommenterade jaktklassen med att det var den bästa man sett på många år. Av 16 tikar typades 13 som utmärkta....stenhård klass.


Aina fick dock nöja sig med detta - trots ett bra jobb av Hannes...men hon kan ju inte bli bättre än vad hon är för dagen - i denna hårda konkurrens...


och så var det dags för Filippa....skötte sig utmärkt...hon tar det så lugnt och verkar vara som gjord för att gå i ringen...


vann jakthundsklassen och Siv Bengtsson ansåg att hon ...var i en klass för sig...!


Segrade också i kampen om bästa tik och ställdes återigen mot Hans-Oves hane Toppereds Erro

Även Siv Bengtsson ansåg att Filippa var den bästa hunden av de två....otroligt och vilken bedrift av båda hundarna....att blir BIR och BIM två dagar i rad av två olika domare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar