lördag 11 juli 2009

Filippa vann i Leksand - BIR


Det blev en spännande tilldragelse i Leksand. Domare för dagen var Charlotte Jacobsson som hade till uppgift att bedöma ett 60-tal drevrar från både Sverige och Norge.


Först ut för vår del var Nero som startade i klassen juniorer-hanar. Han konkurrerade med 3 unga hanar men var den enda som typades utmärkt och tilldelades också ett CK. Hans akilleshäl är väl att han flaggar lite med svansen - vilket iofs de övriga också gjorde...


Bästa hane blev kanske inte oväntat Toppereds Erro som var outstanding bland hanarna.


Efter en kort paus var det dags för tikarna och för vår del var det premiär för norska Mira. För dagen var hon uppspelt och glad och typades till mkt god, erhöll en etta + hp. Får hon bara mer massa kommer hon att bli riktigt bra...


Under pausen drack man kaffe och genomförde dragningen av lotter..


...och unga dottern till Stefan Eriksson från Nusnäs tyckte det var jätteroligt...

Därefter tog batteriet slut i kameran...men tävlingen fortsatte med att Hannes tävlade med Eikeneses Aina som typades som utmärkt med bra kritik. I klassen tävlade 15 tikar med mkt hög klass.

Stjärnskogens Filippa var sista jakttik med nr 47. Hon typades utmärkt och vann den hårda klassen där bla a segraren från Aspa blev 4:e tik.

Filippa vann också bland tikarna och hon ställdes mot Toppereds Erro och slog honom också. Filippa slutade dagen med att bli bäst i rasen....därefter öppnade sig himlen och regnet vräkte ner.

Jätterolig dag !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar