tisdag 17 augusti 2010

Bockjakt

Samling vid Filipgårdenskenneln kl 4,00 på premiär morgonen. Det var en liten morgonpigg skara på fem personer som var på plats. Efter en kort samling för passval så bar det iväg ut på marken. Förhoppningsvis skulle någon få skottchans under morgonen då vi sett gott om bockar
innan jakten, bland annat flera fina sextaggare.
Efter en timme på pass fick Oskar Karlsson som satt med Stefan Johansson på uppsiktsjakt syn på en liten spetsbock. Den visade upp sig på långt håll, ca 130m under bara ett par sekunder och var sedan borta. Det var en till som fick se bock under morgonen, på riktigt när håll. När Henrik Nyström klev upp på första steget på sitt pass blev han ut skäld av storbocken som befann sig på andra sidan tornet skymd av en gran, sen var den borta. Det blev igen bock på premiermorgonen, men det var en morgontrött som sov över premieren som fick chansen på kvällen. Det var Christoffer Bäckman som Henrik skickade ner till passet där han såg storbocken.

Christoffer som som på väg dit tog fel pass, satte sig i vakkojan som står efter vägen till det tänkta passet. Jo! där kom den, en fin sex taggare som var halt på ett ben. Det var inte storbocken men Christoffer fick en skapligt fin trofé att sätta på väggen. GRATTIS!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar