fredag 6 augusti 2010

Personalen åker Go-kart

Efter en saftig måltid på Lappens Gatukök begav det sig till Gokart-banan i Hedemora för Filipgårdens anställda. Två träningsvarv inledde man med för att känna in karten och banan. Därefter följde 2x8 tidskvalvarv, dvs. den med bästa varvtiden skulle få pole position i det avslutande racet som skulle vinnas genom att vara först i mål efter 8 varv.


De tävlandes innan start,

Från vänster: Petter Filipsson, Mattias Jansson, Henrik Tiger, Mickis Widén. Ej med på bild: Anneli Hedekäll och Lisa Fjellman.


Racet vanns av Mohedsonen Mattias Jansson före tvåan Petter Filipsson, och trean Henrik Tiger. Petter tog tidigt tak i taktpinnen genom att dominera de två tidskvalen och åta sig pole position i racet. Bakom honom var Mattias Jansson och Anneli Hedekäll. Anneli kom som ett skott i starten och tog en snabb ledning. Dock så kom hon för fort in i andra 180graders-kurvan och åkte av banan. Resten av racet var en kamp mellan den ledande Filipsson och Jansson hack i häl. Filipsson lyckades inte dra ifrån utan tappade centimeter för centimeter till Jansson för varje varv som gick. Till slut kunde inte Filipsson hålla nerverna i schack och kom för dåligt in i en kurva på 6:e varvet, Jansson enkelt kunde ta innerkurvan och rulla in mot mål.

Resultat

1. Mattias Jansson

2. Petter Filipsson +04.43 sek

3. Henrik Tiger +28.04

4. Lisa Fjellman +34.72

5. Mickis Widén +40.21

6. Anneli Hedekäll +2 varv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar