måndag 30 januari 2012

Sista valpen såld och Stjärnskogens Filippa på drevprov

Vi sålde den sista valpen idag måndag. Filipgårdens Prixie hamnade hos familjen Andersson i Ucklum utanför Stenungsund. Av kullens medlemmar har vi valt att behålla Filipgårdens Pluto och Penny i kenneln.

Filipgårdens Prixie har flyttat till Ucklum

Stjärnskogens Filippa på drevprov
Måndag morron, -14,5 grader i Norberg. Förutsättningarna för harjakt var väl inte de allra bästa men skam den som ger sig. Sagt och gjort, in med Filippa i bilen och sedan iväg för att hämta domaren Björn Norén i Borlänge. Mitt för Kupolen visade en temperaturmätare -7 vilket jag först betvivlade. När Björn klev in i bilen frågade jag honom om hur kallt han hade hemma hos sig och han svarade -6. Helt plötsligt steg mitt humör med minst 10 grader! Jag släppte Filippa klocka 8.00 och hon hade hyggliga slag inom bara några minuter men av någon anledning släppte hon dem och då valde vi att förflytta oss längs en körväg. 20 minuter senare hittade hon nya harspår och 8.45 kom upptaget. Haren sprang direkt ut på den väg som vi stod på och kom mot oss men gjorde ett storstilat avhopp på behörigt avstånd. Filippa fick aldrig det tryckt på drevet som hon brukar få vilket kanske berodde på kylan och lössnön. Hon höll igång sin hare i ca 80 minuter, sedan blev det dödtappt 100m innanför vår position. Troligen stördes haren av oss och vinklade tillbaka i sin egen löpa och drevet var förlorat. Lite surt, 10 min till och Filippa hade haft full tid! Vi hittade flera harspår under dagen men inget mer upptag trotts flera försök från tikens sida. Under eftermiddagen tonade ett drev in mot vårt område, kan ha varit en drever. Tre hagelskott avfyrades men jakten gick vidare och resultatet av det får vi nog aldrig veta! 
Stjärnskogens Filippa fick ihop tid och poäng till ett andrapris på hare utanför Leksand


Kojan och foderplatsen
Nu är trappan på plats så att även undertecknad kan gå in och ur kojan utan att ramla ner.
Nya trappan är på plats, räcke saknas!

En vildsvinsgalt var på besök i lördags. Han uppehöll sig vid foderplatsen i ca 2 timmar innan han försvann ut i mörkret.
Bilderna är tagna från kojan
Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar