måndag 3 augusti 2009

N-kullen på väg. Nelly först ut till Umeå

Igår, söndagen den 2 augusti hämtades Filipgårdens Nelly av Gunnar Karlsson från Umeå. Gunnar som också är ordförande för Västerbottens dreverklubb har stor vana av jakthundar och har sedan tidigare den högt meriterade Tuthammarens Beja, kullsyster till Nellys pappa Balo. Han hade sällskap av sin dotter Jenny 9 år. Gunnar hade nyss köpt en husvagn som han ställde upp bredvid ån på Davidsbo Gård. På eftermiddagen var de med på premiärsläppet i harhägnet. Vi fick höra 53 minuters klingande hardrev och såg haren 3 ggr.


Gunnar ringde under måndagen och meddelade att resan gått jättebra och att Nelly klarade den galant, lugn och fin. De stannade bara en gång under resan.



Idag måndag är det sol och högtryck. Det är för varmt att träna hundarna i harhägnet så vi får köra dom tidigt på morgonen. För de övriga gäller simträning...för Aina i något strömt vatten.



Nero tycker bestämt att det boorde vara klart snart...och tittar bedjande på sin skötare Jennie...

...men Jennie Rehnberg menar att det fattas 5 minuter till...

På eftermiddagen är det dags för kullens kraftigaste hane, Nitro, att träffa sin nya familj.

De är från Storvreta utanför Uppsala och heter Lennart och Mia Bellquist. Nitro är ett riktigt kanonämne som har de bästa möjligheterna att bli dubbelchampion före tre års ålder. Det skall Lennart se till...

För de andra är det väntans tider...på onsdag kommer nästa familj och skall hämta en till hane...tills dess är det fortsatt dagis och lek...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar