söndag 9 augusti 2009

...å så vann hon igen...

Hon gjorde det igen....Filippa alltså....BIR i Sätra Brunn där hon slog hanen Vättervindens Molle, ägare Hans Öhrling, Enköping. Jag tror att det var samma hane som hon slog i Björklinge.

Utställningen idag arrangerades av Västmanlands Dreverklubb och genomfördes i gassande sol som värmde även kl 08:45...men de gamle veteranerna Stig Persson och Strandberg klarade värmen bra hela tiden.



Domaren Mats Jonsson var en ny bekantskap så det skulle bli intressant att se vad han hade för bedömningssätt. Det är ju så skiftande kvalitet på domarna vilket innebär att de dömer olika trots att de har samma rasstandard att följa. ....är det nåt han inte gillade så var det höga svansar....vår egen Nero åkte ut med en tvåa p g a den, liksom den här hanen, Nillas Castor Atos, ägare Gunilla Landell, Årsunda.


Vättervindelns Molle var den enda som typades utmärkt och fick följdaktligen sitt certifikat. Molle hade lagt på sig lite massa sen sist vilket tydligen gjorde susen. Personligen tycker jag att hunden skulle se bättre ut med mer massa och muskler.

När det kom till tikarna så hade vi i vanlig ordning med oss Filippa och Aina. Båda typades utmärkt och fick tävla i klassen bästa tik. Aina hamnade där på reservplats medan Filippa vann klassen före Lasse Elgs veterantik, Brinnsjöns Essy.


...och så till slut...matchen mot hanen Molle som hon återigen besegrade...men lägger han på sig lite så kanske han kan ta henne en bra dag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar