onsdag 20 januari 2010

1:a hare för Filippa!

Drog tidigt i morse iväg mot Leksand med Stjärnskogen Filippa för att starta på jaktprov. Plockade upp domaren Lennart Gunnarsson i Hedemora. Det hade kommit en centimeter ny snö dagen innan, så det var bra förutsättningar för bra hardrev. Vi hade stora ytor att starta på, valde att börja i närheten av byn Ullvi, där jag kände till en hare som Filippa provat på förut.
Väl på plats så fick Filippa snabbt slag och reste haren efter bara några minuter. Efter nio minuters drev tog haren ut på en väg och det blev tvärstopp. Då hon inte verkade kunna reda ut tapptet och en stövare startat på prov i närheten, beslutade jag att byta område och flyttade till Böle.
Det tog inte lång stund innan det fanns nya slag att jobba på. Efter bra slagarbete så reste Filippa åter snabbt haren. Haren var snäll och höll sig under hela drevet på ett litet område, som dock var mestadels en tät och snårig ungskog och utan att ta ut på vägen! Det kändes som en evighet innan klockan tickat på till ful tid. Det var en härlig känsla när domaren sa att ettan var klar. Ovan poserar Filippa med Lennart efter förtjänstfullt jobb.
Kan även berätta att igår var unghundarn Mac och Milla ute och drev, Mac gjorde sitt hittills bästa drev, det blev 32min på rådjur. Milla drev 45 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar