måndag 18 januari 2010

Det har äntligen blivit lite mildare väder

Den stränga kylan som varit har gjort det omöjligt att släppa någon hund i skogen på flera veckor. Men nu är det äntligen lite mildare, men snödjupet i värsta laget. Plockade ändå ut ett par unghundar i dag. Filipgårdens Mac var väldigt nöjd över att få springa av sig i snön och satte högsta fart direkt han kom lös.

När Mac sprungit av sig lite i snön började han intressera sig för rådjurs spåren. Drog iväg och var borta 10-15 minuter åt gången, innan han var tillbaks och kollade till att jag var kvar där han lämnat mig. Tyckte ett tag att han gav några skall, men han var långt bort och snön på träden gjorde att hörbarhet en inte var så god.
Filipgårdens Nora fick också komma ut en sväng, var med och fyllde på foder åt rådjuren. Nora tyckte att foderautomaten var lite otäck, så hon höll sig på lite behagligt avstånd medans vi fyllde på den.


Det var gott om spår efter rådjur runt foderplatsen som Nora intresserat luktade runt i. Här på bilden undersöker hon en lega mycket noggrant.




När lilla Nora kom av det ned trampade spåren från rådjuren, så försvan hon nästan helt i den lösa djupa snön.


Eftermiddagen ägnade jag och en arbetspraktikant åt lite kråkjakt. Till slut lyckades vi lura en kråka som var lite för övermodig. Den satte sig helt öppet utom räckhåll för ett hagel skott, men idag hade vi 6,5:an som den fick smaka på. Arbetspraktikanten visar upp kråkan och var nöjd över resultatet på sin allra första jakt.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar