lördag 30 januari 2010

Filipgårdens Morris - en kommande stjärna



Filipgårdens Morris e Härkilas Tanji u Stjärnskogens Filip V har under hösten legat ute på träning hos Andre Åkerström och Patrik Thor. Vi fick en rapport häromdagen som verkar riktigt lovande inför nästa år. Morris är 10 månader.


...Vi har nu släppt Morris ett flertal tillfällen under vintern.Det svåra är inte att få han att driva, utan att få honom att sluta driva då klockan visar 90 minuter. Om senaste släppen hade varit jaktprov hade Morris i dagsläget haft flertalet första pris på meritlistan. Vi hoppas att han är lika duktig på barmark till hösten. Vi kommer nu att koncentra oss mer på hare, då vi redan vet att han driver rå, med bravur...



...Igår blev första rådjuret skjutet för Morris efter 40 minuters drev. Morris var föga imponerad av ett dött rådjur. ...


Morris kommer att anmälas till Kalmar läns utställning den 27 mars. Håkan Hedekäll är domare och det skall bli intressant hur exteriörbedömningen blir. På bilden kan man konstatera att han har grovleken och den maskulina hållningen, ryggen är stark även om det finns tendens till sluttande kors.
Ser man till den samlade bedömningen på valpkullen så är det VG+ om man skall använda dagens skoltermer. Samtliga hundar har mycket bra och framför allt tidig jakt, bra pigment och exteriör. Ägarna uppmanas dock att lägga ner tid på lydnad och samarbete, de har ärvt faderns hårdhet och skärpa och då krävs det att stabilt befäst ledarskap hos husse och matte.



Andre berättar också om sin egen hane Rysshällans Nero som sista veckan meriterats till Svensk Jaktchampion (SJCH), enbart 2 år gammal. Efter tre drevprovsstarter har han fem 1:a pris enligt följande:

*1:a hare, 44 ep.
*1:a rå, 1:a rå, 49 ep. D-cert.
*1:a rå, 1:a rå, 50 ep. D-cert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar