torsdag 13 maj 2010

Filippa försvarade sin titel i Uppland


Så var det dags igen....utställning i Björklinge på Kristi Himmelsfärdsdag som arrangerades av Upplands Dreverklubb. Utställningen drog 44 hundar vilket är klart godkänt. Domare för dagen var den duktiga och utomordentligt erfarne Siv Bengtsson från Långsjön.


Det var oklart hur vädret skulle bli....regn eller sol. Vi garderade oss men glömde givetvis paraplyt. Som tur var så kom det inte en regndroppe på hela dagen...däremot blev det riktigt varm för hundarna... Filipgårdens hundar Mac (5) och Nitro (6) kämpade i samma juniorklass för hanar. Mac drog det längsta stråt mellan dessa två även om Nitro typades utmärkt och erhöll en etta. I klassen slutade han dock som reserv.



För Mac gick det bättre, typades som utmärkt och erhöll en etta + hp. Mac släppte i ryggen vilket man kan se på bilden...det drar ner betyget. Han måste träna upp sin rygg i sommar...


Bästa hane blev en jaktklasshane...Tuthammarens Douglas S45648/2006.Ägare: Svante Karlsson i Alunda.


Så tikarna då....de var fler och höll också en högre klass än hanarna.... för vår del var Filipgårdens Milla först ut. Hon är nu mer en dam som har sina rörelser som bästa förtjänst, pigmentering och huvud är inget att klaga på, dock har hon nästan marinkårsstubb vilket Siv Bengtsson snabbt kunde konstatera.


Så...typad mycket god och en etta. Med ett längre hårlag hade hon hamnat först...Hannes som var en duktig handler gjorde dock så gott han kunde...


...men hon slutade tvåa efter Assi S44338/2009 en tik efter Tuthammarens Balo och ägd av Ann.Britt Kull och Bengt Ove Solängen i Märsta.


..nästa klass: Jaktklasstikarna. Där visade sig ytterligare en ung Tuthammarshund vara bäst, nämligen Tutthammarens Eija S39961/2008 ägd av Per Lennartsson i Skuttunge.



...och så till sist återstod endast två championtikar, SDCH River Race Jappy S40229/2007 och vår egen Stjärnskogens Filippa S50109/2007.



Två snygga tikar den endast en måste vinna...och det blev Filippa...


..så till Bästa tik...där både junior- och jakt- och öppenklasstiken var mycket tilltalande och därmed farliga konkurrenter....men det slutade som så många gånger tidigare...Filippa kunde kliva överst... att bli bästa tik i Björklinge, Uppland är en stor bedrift och hon lyckades i år igen...


...så till det sista och avgörande...vem skulle bli bäst i rasen ? För Siv Bengtsson var det inte någon tvekan utan att hon ställde tiken först...hon hade ju redan sen tidigare sagt att tikarna överglänste hanarna denna dag....



...och vi fick en stor pokal av våra finska vänner plus att en av dem bokade en hane efter Filippa på stående fot.




...Tack Filippa !....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar