fredag 24 juni 2011

Midsommar

En vecka där vi hade massor att göra är äntligen till ända. I måndags kom också vår nya vaktmästare Rickard Persson som har introducerats samtidigt som fler praktikanter än normalt har jobbat på kenneln. Allt går att fixa men det är skönt när sista dagen i veckan kommer och vi samtidigt har gått i mål med det vi tänkt göra. Nu tar vi midsommarledigt!

Vackra fläderbuskar med spirande blommor hör midsommaren till.


Dans runt midsommarstången och god jordgubbstårta. Filipgårdsgänget hittade ut till hembygdsgården i Norberg, trevligt!


Midsommarfirande i Norberg

Ny vaktmästare
Davidsbo har anställt Rickad Persson som ny vaktmästare. Rickard har arbetat många år inom jordbruket. Han har också goda kunskaper inom maskinunderhåll. Vaktmästeriet inom Davidsbo kommer att integreras vilket innebär att Rickard kommer att vara både på Kenneln och Löjtnantsgården. Rickard provade på arbetet under veckan och visade sina färdigheter.


Han är mycket välkommen!



Nya vaktmästaren Rickard Persson



Under veckan har vi haft fokus på att få både Davidsbo och Löjtnantsgårdens trädgårdar snygga till midsommar. Vi fick ligga i mellan regnskurarna men vi lyckades faktiskt att klippa allt gräs men lite trimning är kvar.
Fint till midsommar

Även några torrträd åkte med av bara farten

- och journalerna är klara, nu kan vi njuta av midsommaren



Martin Svensson valdes till ny ordförande under en stökig Dreverstämma.


Förra veckoslutet genomförde Svenska Dreverklubben sin årsstämma i Åhus. Skånes Dreverklubb svarade för ett mycket trevligt arrangemang men själva stämman blev stökig. Centralstyrelsen fick feedback av medlemmarna. När CS stötte på patrull under ett flertal tillfällen tröttnade några av dess medlemmar som då ville lämna stämman omedelbart. Hela mötet blev segt och innan CS beviljats ansvarfrihet hade 3 timmar förflutet. Det blev inte mindre stökigt när valen började. Några ur CS krävde att alla som stod på omvalslistan skulle väljas i en "klump" och om inte alla dessa blev omvalda skulle huvuddelen av CS avgå. Stämman protesterade med all rätt och valen kom igång i demokratins tecken. Lennart Johanesson som ledde förhandlingarna hade det inte lätt men han lyckades till slut att komma i mål. Dreverstämmor är inget för veklingar!!!!!


Dreverstämman i Åhus


Håkan H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar