söndag 3 juli 2011

Utställning i Sätrabrunn

Kenneln anmälde fyra hundar till utställningen i Sätrabrunn i lördags. Filipgårdens Mac, Milla och Omelia samt SEUCh Stjärnskogens Filippa fräschades upp. Halsringar tvättades, klor klipptes och pälsen borstades ur för att alla skulle vara snygga. Det gick bra för kenneln. Vi fick med oss hem tre CK av fyra möjliga i bra konkurrens, inte illa. Milla slutade dock oplacerad i öppenklass för tikar. Det är kul att ställa för Fastén, han bjuder på sig själv och kommer med små överraskningar.



Tv. BIM hunden Bockdrillas Jetson i mitten domare Göran Fastén th. BIR tiken Boxarens Afrodite

Filipgårdens Omelia överraskade alla, då menar jag verkligen alla med excellent typ och ett CK.


Stjärnskogens Filippa blev 2:a och Filipgårdens Omelia blev 4:a i bästa tikklassen


Filipgårdens Mac blev 3:a i bästahanhundsklassen



Skönt med en fikapaus när allt är överstökat tycker Mickis, Annelie och sonen Johan med sambon Beatrice.




Vi har flyttat vildsvinsåteln på Vedtravsvägen till vakkojan som står ute på hygget längs uppfarten. Under förra veckan upptäckte vi att vildsvinen bökat framför kojan vilket gjorde att vi bestämde oss för att flytta foderplatsen. Ska bli spännande att sitta i kojan i höst och upptäcka vad som kommer i pass, - trevligt eller hur!



Vakkojan på Vedtravsvägen




Vi har på allvar påbörjat konditionsträningen inför jaktsäsongen. Simträningen är en perfekt uppbyggnadsträning där många muskelgrupper får arbeta samtidigt. De vuxna hundarna simtränar ca 30 min varannan dag just nu men vi kommer att öka på träningsdosen efter hand. Vi kommer då att variera med cykelträning och promenader beroende på värmen.



Mira och Filipgårdens Mac är riktiga vattenälskare



Utfodringen av vildsvinen sker oavbrutet. Kennelpersonalen besöker foderplatsen minst två gånger per vecka. Tisdagar och fredagar hämtar vi foder i Fagersta och under helgen byter vi minneskorten i åtelkameran.



Det färska brödet är favoritfodret

Lite större galtar har varit synliga på åteln...




- och flera grupper av suggor med kultingar



Nu har vi två terränggående bilar på kenneln för transporter. Det är svårt att bedriva jakt och viltvård utan 4 hjulsdrivet men nu klarar vi utan problem av att transportera alla sommarpraktikanterna. Kennelns bilpark


Trist med sabotage! Nu har vi låst bommarna till våra infartsvägar på Persbomarken med hopp om att stölder och skadegörelse skall minska.


Grinden till harhägnet är färdigmonterad



Håkan H


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar