tisdag 12 juli 2011

Omelia gjorde det igen!

Under den gångna helgen genomförde Dalarnas Dreverklubb sin så populära tvådagarsutställning i Leksand. Kenneln är ansluten till klubben via dess ägare och självklart kommer Filipgården till start på hemmaplan. Vi kunde bara tävla i söndags eftersom att jag bedömde under lördagen. Vi startade samma gäng som i Sätrabrunn. Filipgårdens Mac och Milla blev oplacerade i sina respektive klasser med VG som pris. För Filipgårdens Omelia och Stjärnskogens Filippa gick det desto bättre, framförallt för Omelia. Under alla sina starter har hon tilldelats "excellent". Från det att hon började tävla i juniorklassen har hon också tilldelats CK, så även i söndags, riktigt kul! Filippa vann Championklassen för tikar men blev slagen av Omelia i bästa tikklassen, ni läste rätt!!!! Jag måste medge att vi i stallet fortfarande är lika förvånade över Omelias framgångar men nu tar vi hennes insatser på fullaste allvar.




Tv. Bir tiken Bärstaskogens Ginsa i mitten domare Lennart Edfors och th. Bim hunden Ari, en mycket välmeriterad hane från Norge



Filipgårdens Omelia blev 3:a bästa tikklass och Stjärnskogens Flippa 4:a. Båda tikarna slagna av Bärstaskogens Ginsa och Stakkelias Diana. Inga sura miner trotts den pågående störtskuren.



Stjärnskogens Filippa III bästa championtik med CK




Filipgårdens Omelia, vinnare av juniorklassen för tikar med CK



Grillfesten i Ullvi är ett av de stora dragplåstren under Leksandsutställningen. Arrangemanget är mycket uppskattat och tacka sjutton för det när klubben bjuder alla utställarna på gratis vin.



Den traditionella grillfesten vid stranden av Österdalälven

Filipgårdens Ozzy är en riktig kelgris. Det bästa han vet är när någon förbarmar sig över honom och ger honom en mysstund. Det spelar ingen roll om änderna är tätt intill, han bara njuter i fulla drag när han får total uppmärksamhet.




Ozzy och Annelie bland gräsänderna



Jag har ju tidigare varnat för att vårt fartmonster Pioner 8 inte är lätt att manövrera. Mickis och Rickards dotter Moa fick erfara detta i samband med landstigningen när viktig terräng skulle säkras.

- hoppsan, hoppsan, lyckligt slut trotts allt!

Det tog tre dagar att få fram vildsvinen till åteln. Nu har vi monterat en fodertunna och fixat gamla däck som vi lägger vildsvinsmaten i för att den skall få vara i fred för fåglarna. Tyvärr har vildsvinen sedan dess lyst med sin frånvaro men...


- räven har hitta godsakerna.


Håkan H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar