onsdag 8 juni 2011

Tropisk värme

Hundarna har det väldigt jobbigt i värmen. Kvicksilvret ligger runt 25-30 grader och luften fullkomligt dallrar i den tryckande värmen. Vi har hundarna ute i hagarna under halva dagen sedan flyttas de in i det svala hundstallet där betonggolvet ger en efterlängtad svalka. "Praktikanten till höger menar på att jackan värmer i kylan och svalkar i hettan, därför är den på hela året!"


Korta promenader i hettan




Vi firade nationaldagen med stor fana på Davidsbo.


-Vad är upp och vad är ner!

Våra familjehemsplacerade grabbar älskar att grilla. Det har varit mitt kall att sköta grillen i flera decennier. Nu är jag utkonkurrerad men jag är inte speciellt ledsen över det.

- Var är uppläggningsfatet?



Vi har lånat ut Agilityhagen till en fårfarmare. Just nu är det en bagge med tre bagglamm som äter och frodas i det saftiga gräset. Fåren är mycket sällskapliga och trevliga och utgör ett pittoreskt inslag i gårdsmiljön.

Lossning av fåren




Här får fåren effektiv hjälp med att komma ut i betet




Vad har hänt i vår Agilityhage undrar Filipgårdens Milla och Mac




Gräset växer så det knakar på Davidsbo men fortsätter supervärmen lär växandet stagnera före midsommar. Praktikanterna sköter åkgräsklipparen och Annelie kör trimmer.

Trimning i hundhagarna



Vi plockade ner kameran på vildsvinsfoderplatsen i samband med att vår andra kamera stals. I helgen monterade jag kameran igen och fick bland annat den här bilden på en sugga med två kultingar. De första vildsvinsbilderna togs runt 21.30 och de sista strax efter midnatt.

Sugga med kultingar



Norberg är en ormrik trakt enligt hörsägen. Runt om och i hundhagarna kan en och annan huggorm ta daglega och i ån ser vi så gott som varje dag snok. Individen på bilden är det största i snokväg jag sett, mycket respektingivande. En jättesnok på besök vid det sydvästra brofästet




Våra svanar har lämnat dammen men änderna gillar att simma utanför hundstallet. En och annan brödbit låter sig väl smaka.
Andhona i full prakt



Håkan H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar