måndag 30 maj 2011

Mellan hägg och syrén

Vi är inne i en tuff period på kenneln med 3-4 praktikanter som skall sysselsättas och många som pockar på vår uppmärksamhet. Därför var det hur skönt som helst att kunna åka ner till Borensberg i går och njuta av fint väder och en trevlig utställning. 34 hundar kom till start och Filipgården representerades av Stjärnskogens Filippa III, Filipgårdens Mac och Milla. Det kändes lite grann som den gamle skomakaren sa; "- Det gäller att passa på mellan hägg och syrén!"


Filipgårdengänget förbereder sig








Filipgårdens Mac fick omdömet excellent men inget CK denna gång



Tarras och Filipgårdens Mac







Filipgårdens Milla tilldelades VG och blev därmed oplaceradFilipgårdens Milla och Mickis

Stjärnskogens Filippa III vann Championklassen och blev 3:a i bästa tikklassen.





Stjärnskogens Filippa och Annelie









På bilden ser ni Bim hunden Tarras, ägare Håkan Johansson, domaren Morgan Vakt i mitten och BIR hunden Vättervindens Stina och Stig Karlsson




Hur gick det för ekorrarna?


Det visade sig att det var två små "korrar" som hittat in i hundstallet. Efter lite värme, vätska och vila stoppade vi in dem under Stockhuset för att de inte skulle bli kråkmat på en gång. I dag såg vi en av dem komma skuttandes från ån över gräsmattan och in under Stockhuset. Kul att minst en av dem klarat sig så här långt.Ekorren "Sture"







Ett vackert knölsvanspar har bosatt sig på ön i dammen. Paret kom i mitten av förra vecka och det verkar som att de tänker stanna. De är väldigt ståtliga när de glider över vattnet. Hanen är helt orädd och försöker att sätta sig i respekt när vi eller hundarna närmar oss strandkanten.
Knölsvanar i sin fulla prakt



Jag har alltid hävdat att unga hanar är hur bra som helst på att busa med och uppfostra valpar.


Filipgårdens Mac är inget undantag utan det blir full rulle i valphagen när han släpps tillsammans med ungdomarna. Småtjejerna älskar att pussa på honom och lockar till bus med bollar eller som här, pinnar. Det är bara att konstatera, flocken fungerar som den ska!




Filipgårdens Mac i valphagen





Håkan H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar