söndag 22 maj 2011

Vårens första andkull passerade utanför hundstallet idag. Efter simturen var det dags för putsning innan passage av dammen.


Andhona och fyra ungar


Praktikanterna behöver meningsfulla sysselsättningar under dagarna. Det är inte lätt att hitta passande objekt men vi har faktiskt byggt en vedbod efter konstens alla regler. Att använda handverktyg är inte grabbarnas vardag. En enkel ritning och en tumstock sätter snabbt myror i huvudet på dem. Med en hel del handledning har de faktiskt byggt upp vedboden som idag också fylldes med fin björkved. Under den kommande veckan skall den färdigställas.


En nytillverkad vedbod fylld med björkved


Rensning av rabatter fyllda med nässlor kan få konsekvenser. Aloevera är inte så dumt att ha till hands i dessa lägen. Heltäckande klädsel är att föredra.



Rensning av rabatter och nässlor som bränner




Vi upptäckte till vår förvåning att någon har slitit bort vår gånggrind in i harhägnet. Grinden med hänglås är borta och frågan är om hararna också är väck. Konstigt att ingenting får vara i fred.



Vem har öppnat harhägnet?



Vi på kenneln försöker uppmärksamma praktikanternas födelsedagar. Vår 18-åring kunde vi inte missa för han tjatade om sin födelsedag under flera veckor. Trotts detta blev han mycket överraskad när lunchen serverades på kenneln. Banantårtan till efterrätt satt perfekt innan det var dags för jobb igen.




Praktikanten fyller 18 år, ett stort ögonblick i livet


Norbergs Jaktskyttebana har öppnat för säsongen. Trappskytte är en utmärkt träningsform för att öva upp hagelskyttet. Banan är inte speciellt hårt belastad utan varje träningskväll inbjuder till många serier för den flitige.


Filipgårdens personal övar hagelskytte på jaktskyttebanan





Vägarna på Persbo marken är fåtaliga. Vi behöver kunna gena ibland och en av dessa genvägar är fortfarande ofarbar. Jag körde igenom med traktorn utan problem men att passera med en personbil får vänta.




Genvägen på jaktmarken är fortfarande svårpasserad




Håkan H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar