onsdag 11 maj 2011

Vi har haft 20-24 grader varmt i flera dagar och det har påverkat växligheten enormt.
Nu fanns ingen återvändo längre, i förrgår tvingades gräsklipparen ur sitt vinteride (garaget) för påbörja tjänsgöringen igen. Gräset växer så det knakar. Tyvärr har servicen på maskinen inte varit 100 procentig utan flera små irritationsmoment uppstod i premiären.


Ett elfel på gräsklipparen avhjälps snabbt och lätt



Nu är flödet i ån normalt igen. Under kvällar och mornar är det blankvatten vilket gjorde att vi sjösatte vår PIONER 8. En flatbottnad fartfantom med oerhörda egenskaper. Sitter du inte still i den blir du med all säkerhet genomsur. Praktikanterna testade draget, märk väl utan flytvästar - aj aj!


Om inte åran gått av hade den planat!


Det är svårt att hålla reda på "mitt och ditt". Lite bus är väl OK, som när någon sänkt ner en av våra fodertunnor så att spridaren skickar in allt foder i en tvärgående regel i stället för att spridas åt sidorna men att stjäla en kamera är "lågt"!



- Jag är stulen



Staketet runt harhägnet måste ses över med jämna mellanrum för att inte rovdjuren skall komma in eller att våra harar ska smita ut. Vinterns snömängd och snöröjningen har gjort att flera staketstolpar lutar och måste rätas upp igen. Ett bra jobb för praktikanterna.



Stolpen måste vässas......



- och nu är den på plats igen



När rävjakten var till ända stängde vi bara luckorna utan att städa. Nu har vi öppnat upp fällorna igen och säkrat dem. Praktikanterna hade väldigt konstiga ljud för sig när gamla benrester och sur fisk skulle avlägsnas, förstår inte det!!! I vissa lägen är det skönt att vara chef, hahahaaa!!


Fällorna blev välstädade men inte helt utan protester



Utsikten från Hedekälls frukostveranda är helt fantastisk. Morgonsol, runt 20 grader och vindstilla ger denna vackra vy med skarpa spegelbilder i det lugna vattnet. Njutningen blir inte sämre av att höra alla skönsjungande vårfåglar när frukostkaffet värmer strupen.



Vacker utsikt från södra sidan av bostadshuset


Håkan H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar