söndag 14 augusti 2011

Utställning i Hedesunda

Gävleborgs DK bjöd till utställning i Hedesunda. Vi anmälde 6 hundar, Stjärnskogens Filippa, Mira, Filipgårdens Mac, Ozzy, Milla och Omelia. Ozzy tvingades vi att stryka på grund av sjukdom. Bäst gick det för Filippa. Hon vann Championklassen för tikar med CK och blev 2:a i bästa tikklassen. Filipgårdens Milla och stallkompisen Mira gjorde strålande ifrån sig. Båda tilldelades CK i öppenklass för tikar där de slutade 1: resp 2:a i nämnd ordning. Milla blev dessutom 4:a i bästa tikklassen. Filipgårdens Omelia går bra som vanligt men fick inget CK denna gång. Filipgårdens Mac har det lite besvärligare. Stallpersonalen har börjat jaktträna alla hundarna och Mac får då svårt att behålla sitt hull. Han tappar rejält trotts att vi höjt fodermängden. Vi kommer från måndag att utfodra honom tre gånger per dag för att han inte skall förlora mera massa. Tyvärr lider han av glutenallergi men vi ger honom Nordics specialfoder som borde fungera. Nu visades han i allt för dålig kondition och han tilldelades good som pris men han är lika glad ändå. Filipgårdens Oryx eller Messi som han kallas till vardags gjorde sin första utställning. Matte Marie har aldrig ställ hund tidigare men gjorde ett utmärkt arbete för dagen. Oryx vann juniorklassen för hanar med CK och blev 2:a i bästa hanhundsklassen. Snacka om succé! Jag tror detta gav mersmak för Söderbärkefamiljen.
Hundsläpkärran är perfekt att ha med sig på utställningarna. Hundarna mår riktigt väl i den och känner sig mycket trygga i sina bås.



Filipgårdens Oryx vann juniorklassen för hanar med CK.









Filipgårdens Mac fick nöja sig med good som pris. Just för tillfället är han luftig och mager







Filipgårdens Oryx blev 2:a i bästa hanhundsklassen





Filipgårdens Omelia fick excellent som pris och placerad 2:a, dock utan CK denna gång





Filipgårdens Milla vann tikar öppen klass och Mira blev 2:a, båda tilldelades CK





I bästa tikklassen blev Stjärnskogens Filippa 2:a och Filipgårdens Milla 4:a



Tv. Bir tiken Tuthammarens Donna, i mitten domaren Lars Widén och th. Bim hunden Änglands Gaio







Filipgårdens Kennel tilldelades excellent med Hp i uppfödarklass och blev bästa grupp
På bilden ser ni Filipgårdens Mac, Oryx, Milla och Omelia







Jag avbröt min semester och jobbade i fredags och i helgen. Våra familjehemsplacerade grabbar hade permission vilket betydde BF i hemmet för Annelie och mig från lördag till söndag!


Vad ägnar man sig åt under en barnledig helg i augusti? - Jo, kräftfiske. Jag plockade med mig Annelie och 8 burar i vår Pioner 8. Vi rodde ut på ån runt 8 för att lägga burarna så strategiskt vi någonsin kunde, eller rättare sagt vi bara chansade! Klockan ringde 02.00 och det var dags att vittja. 14 kräftor bar vi med oss in till land och i vår familj räcker det gått och väl till ett kräftkalas. Det ligger nämligen till på det viset att det är bara jag som äter dem. 1 kg på åtta burar var helt OK. 3 liter vatten, 1 dl grovt salt, ½ dl porter, 1 msk socker och mycket dillkronor och kokandes i 10 minuter gjorde att dessa varelser även kunde reta Annelies lukt och smaksinne till den grad att hon också valde att äta några stycken.



Betade burar, Pioner 8 och vacker vy över ån


1 kg kräftor blev till en liten festmåltid men det kunde ha slutat annorlunda......







Filipgårdens Ozzy insjuknade akut i lördags. Vårt närmaste akutsjukhus är Strömsholm och det fanns inte så mycket annat att göra än att köra dit honom. Flera porslinsliknade bitar kunde ses i tarmen på röntgenplåtarna. En satt fast mellan tjock och tunntarm. Ozzy lades in för observation under lördagskvällen. Kräftskivan höll på att gå i stöpet men vi han med den också innan det var läggdags. Tidig morron och utställning väntar.
Filipgårdens Ozzy på Strömsholm, rejält avslappnad




Håkan



1 kommentar:

  1. Underbar bild! Skoj att ha hittat din blogg och hemsida. Fick tips av Lennart Kjellsson att du har ett toppenfint hundhus. Är sugen att besöka dig och få inspiration och ideér:) Hälsningar Anna Fors Ward

    SvaraRadera