torsdag 4 augusti 2011

Från Lagan till Norberg

Jaktsäsongen börjar närma sig med stormsteg. Vi har för tillfället flera "järn i elden" och ett av dem är byggandet av en varmbonad koja till en vildsvinsåtel. Praktikanterna tycker att det är kul att bygga och se när det som finns på en ritning eller skiss börjar ta form. Kojan är byggd i element för att underlätta transporten till byggplatsen. Stommen är uppreglad med 2 tum 2 och 2 tum 4 och försedd med "konstruktionsplyfa" för att hålla ner priset.



Full fart på byggandet




Här är taket på väg till byggplatsen

Vi har införskaffat en ny generation skogharar till hägnet. Hararna hämtades strax utanför Lagan nere i mörkaste småland. Utsättningen gjordes runt midnatt i tisdags och allt gick helt perfekt. När väl "locket" till friheten öppnade sig och märkningen var genomförd hade hararna mycket bråttom att avlägsna sig i mörkret. Det skall bli kul att följa deras tid i hägnet.



Utsättning av skogshare i hägnet




Äntligen fri med en "snygg" piercing i örat





Dagis och pensionatshundarna verkar trivas bra på kenneln. Rasthagarna har sin funktion men när temperaturen blir nog så hög då är betongplattan sval och skön.
Många olika raser under semesterperioden Labradoren Snobben, Jämttikarna Kirja och Walla samt Hamiltonhanen Plexus






Förebyggande underhåll är A och O inom verksamheten. Det är inte bara hundarna som skall skötas. Här har vi satt en av praktikanterna på ett "superjobb", slipa och måla ett av trädgårdsborden. Det gäller bara att hitta en bra arbetsställning så fixar sig det mesta!
Annorlunda arbetsställning





Foderplatserna kräver ständig skötsel. -Inget foder är lika med inga vildsvin! Nu har vi satt upp en åtelkamera med inspelningsfunktion vilket gör övervakningen än mer intressant. Vi får en bättre helhet över vad som sker på våra foderplatser och det blir samtidigt lite lättare att se hur många grupper som rör sig mellan utfodringsställena.



Utfodring av vildsvinen





Vi har följt en sugga med 2 kultingar under vintern och våren. Nu kan det vara så att suggan har nya kultingar och stött iväg de här två ungdomarna för att få lugn och ro med nykomlingarna. Förmodligen kommer de här att ansluta till gruppen lite senare.



Brungrisar födda någon gång i februari-mars



Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar