söndag 16 september 2012

Jaktsäsongen har börjat för Filippa

Filippa har börjat sin drevsäsong
Nu har jaktsäsongen startat för Filippa. Förra helgen fick hon fria tyglar på Prästtomta skjutfält utanför Linköping. Lördagsmorgonen var nästan daggfri vilket gjorde slagarbetet extra svårt. Hon reser till slut sin hare som gör en inledande bukt i ett område med gräsvallar men sedan bar det av ut på en grusväg. Filippa lyckades dock resa om haren men efter en kortare bukt i skogen var den tillbaka ute på vägen igen och så var det drevet till ända.
Söndagen bjöd på morgonfrost vilket ofta leder till en hel del väckskall när det gäller Filippa. Hon reser snabbt sin hare och i den höga luften klingar hennes drevskall mycket njutbart. Haren buktar relativt stort och Filippa har bra kontakt med sin hare under första halvtimman. Hon blir sedan efter i samband med några tappter och hon får allt svårare att hålla igång drevet. Med mycket envist letande reser hon om haren igen men drevet går knackigt för nu har solen börjat torka upp både frost och dagg. Efter nästan fyra timmar ger hon upp sin hare och kommer tillbaka till jaktstugan. Filippa sov under hela resan tillbaka till Norberg.
Filippa har tillfälligt tappat bort sin hare
 
Persbo skogen ändrar utseende
När man jagar på bolagsskogar känner man sällan till avverkningsplanerna som jaktarrendator, därför råkar man ut för små överraskningar lite då och då. Jag upptäckte nämligen ett nytt hygge på Persbo i fredags. En liten fin föryngringsyta som nu kommer att få ett torn uppställt. Hygget ligger i ett bra rådjursområde nära Norbergs samhälle. Bolaget har jobbat i skogen sedan i våras med gallringar och öppnat upp stora områden vilket underlättar vid utsättning av passkyttar.
 
Nytt hygge på Persbo
 
Filipgårdens Quincy har hittat en ny kompis
Den nya lekkamraten är Filipgårdens Pluto. Det är fullt ös i valphagen om dagarna och Pluto tar väl hand om Quincy som för tillfället får hur mycket uppmärksamhet som helst. Det är inte bara Pluto  som håller igång honom även grabbarna vill ha en liten mysstund ibland.
 
Filipgårdens Pluto och Quincy busar i valphagen
 
Quincy har en liten mysstund med en av praktikanterna
 
Håkan
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar