torsdag 21 maj 2009

Filippa - BIR igen.....GRATTIS INGRID



05:30 ringde klockan på torsdagsmorgonen. Ledig dag med utställning av drevrar. Jag smög upp och gjorde frukost åt mig och frun. Rastade hundar och packade in i bilen. I dag styrde färden mot Uppland och den lokala klubbens utställning i Björklinge. Vi hade lite revansch att fodra, förra året dömde Bosse Wallin och våra hundar gick inte så bra som vi hade förväntat. Men...vad säger man: Efter regn kommer sol och å vidare...

För dagen var Håkan Hedekäll domare och han hade till uppgift att döma 38 hundar, 19 hanar och 19 tikar. Först ut var hanarna. Vi hade endast junioren Nero med oss och han typades som utmärkt oc erhöll ett första pris + hp. För dagen hade han svårt att sänka svansen. Han gick lite på tårna och var riktigt " Alfahane " junior som han är.

Vi ficvk sedan vänta tills det var dags för tikarna. Vi ställde upp med Eikeneses Aina och Stjärnskogens Filippa. Den senare hade höga krav på sig eftersom hon varit BIR, BIR, BIM på de tre senaste utställningarna. Och som ni vet...ju längre segerrad ju närmare kommer bakslaget.





Aina placerade sig som trea i jaktklassen och erhöll sitt andra utställningscertifikat. Domaren berömde henne för sina rörelser, hals och färger. Hon har ett utmärkt förbröst och kommer inte att ha några problem att erövra sitt sista cert.

Så var det dags för Filippa. Ingrid var för dagen handler och hon fick hålla tungan rätt i mun för att hinna med i tikens tempo.



...men hon slutade som etta bland tikarna...bravo.



...blev bästa tik och ställdes mot att tävla om BIR mot den bästa hanen...




...och VANN !!!! Fantastiskt igen. Ett lyckat slut på dagen och ett tack till arrangören för en väl organiserad utställning.


Från Ingrid och Filippa !!!

1 kommentar:

  1. Grattis Ingrid och Christer för fina framgångar i Björklinge!!

    SvaraRadera