söndag 10 maj 2009

Utställningssäsongen inledd på allvar i Rimbo


På lördagen bar det iväg till Rimbo, en litet samhälle på den svenska ostkusten. Utställningen arrangerades av Stockholms läns Dreverklubb och lockade 21 drevrar i en naturskön miljö. Utställningen dömdes av Morgan Wacht och som slutlig vinnare (BIR) stod DCH Tuthammarens Acke. Bästa tik och (BIM) blev vår Stjärnskogens Filippa. För dagen hade Petter Filipsson ansvaret som handler, vilkat han skötte med bravur.




Det var kallt och ett gott tips till den arrangerade klubben vore att ge möjlighet att servera varm korv och kaffe, det brukar tina upp de flesta stela gubblemmar.

Dagen startade med att hanarna gjorde upp om de få certifikat som fanns att spela om. Juniorhanarna var endast två, Härkilas Frippe och vår egen Nero.


Båda hanarna typades till utmärkta och de fick beröm för sina maskulina huvuden och pigment. Båda hade för sin ålder välutvecklade förbröst och ryggar. Vinnare i konkurrens blev Frippe då han hade bättre bakbensrörelser. Båda tilldelades hederspris utöver sina ettor.



I jaktklassen ställdes vår Stakkelias Krut mot fem andra hanar, han vann klart och tilldelades certifikat. Kruts främsta förtjänster är hans huvud, längd, kraftiga benstomme och pigmentering, i princip perfekt. Han ställdes sedan mot en championhane som var lite kortare och grövre, mkt bra huvud och igen...bättre bakbensrörelser. Det kanske skall tilläggas att kritiken också innehöll välvisad !!



Sedan var det tikarnas tur. Vi tävlade med den norska Eikenes Aina och Stjärnskogens Filippa. Båda i jaktklass tikar och Petter Filipsson fick ansvaret att föra Aina till pris i ringen. För dagenvar konkurrensen hård, det fanns flera som hade kapacitet om att slåss om segern.






Aina typades utmärkt och erhöll äntligen sitt första utställningscertifikat. Med tank på hennes jaktsinne så är hon om allt stämmer sannolikt dubbelchampion om ett år !! Hon placerad också som andra tik totalt. Dagens bästa prestation från vår sida.


Så till Filippa. Hennes tidigare resultat i Årsunda och Örebro är ju BIR vid bägge utställningarna. Visst är hon snygg med till slut måste hon ju åka dit. Hon blev dock bästa tik men slogs av hanen Acke. Så idag - BIM som heller inte är något att gråta över.




Utställningen besöktes också av en av Johan Fogelbergs retrievrar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar