tisdag 6 september 2011

Milla har många valpar på gång

Filipgårdens Milla har växt väldigt snabbt från vecka 4 och framåt. För säkerhet skull valde personalen att göra en hälsokoll på henne för att inte äventyra något. Samtidigt passade de på att ta ett ultraljud för att kolla hur många valpar det skulle kunna tänkas bli. Det var omöjligt att räkna dem alla för det var ryggrader och hjärtslag precis över allt.


Filipgårdens Milla på ultraljudsundersökning



Efter ultraljudet har Milla fortsatt att lägga ut i oförminskad takt. Hon är nu stinn som en nypumpad fotboll runt magen. När vi känner och klämmer på henne stönar hon så man kan ju undra hur många valpar som är på gång. Vi har fortfarande runt 10 dagar kvar till beräknad nedkomst så frågan vi ställer oss nu är om hon går tiden ut eller om valpningen brakar igång redan till helgen. Det skönaste av allt är att Milla trotts omständigheterna mår hur bra som helst.



- kan magen spricka undrar Milla!





Stjärnskogens Filippa tränas minst 3 gånger per vecka. Vi har problem med vargen runt Norberg men hittils har vi inte haft något besök under våra jakter. Det är nog besvärligt med värmen som snabbt sätter ner hundarnas förmåga än att också behöva vara livrädd för vargattacker. I helgen var jag nere och jagade med Filippa i Linköping för att slippa vara orolig för vargen. För att undvika värmen startade jag jakterna tidigt på morgonen och släppte även fram emot kvällen. Filippa lyckades köra några korta repriser på både räv och hare men hade märkbart svårt att få igång drevet igen efter de lite längre tappterna. Ganska typiskt den här tiden på året innan de första frostnätterna har gjort sitt för att underlätta för harhundarna.


Praktikanterna deltar gärna i tidiga morgonjakter när Filippa skall tränas




Vi har ännu inte lyckats med att få fram vildsvinen till den norra foderplatsen. Några strögrisar var där under försommaren men sedan dess har vi inte sett några spår efter dem. Däremot har vi en ungräv som besöker åteln så gott som varje natt.



En mycket försiktig rävunge som försöker hålla koll på korparna




Trädgårdsarbete är inte direkt praktikanternas favoritsyssla. Vi passade på att skära gräsmattskanterna när marken var hyggligt mjuk och grävbar efter regnandet. Resultatet av arbetet syntes direkt och kanterna blev jämna och snygga.


Byxorna vill inte hänga med i tempot




Härlig morgonbild där daggen fortfarande tynger ner spindelns mästerverk




Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar