onsdag 21 september 2011

Valparna äter och mår bra

Valparna växer i normal takt

Valparna växer i normal takt och Milla sköter dem väl. I morse hade dock en av tikarna hamnat mellan lådan och väggen. Hon var lite kall om magen men framförallt var hon hungrig. Väl tillbaka i lådan så sög hon sig fast i mammas ena spene och där blev hon fast tills hon somnade proppmätt.


Varmt och skönt under lampan



Förberedelser inför älgjakten

Älgjakten börjar närma sig för Filipgårdens jaktlag. Praktikanterna hjälper till med att röja pass och förstärka torn som kommit upp i åren. Några nya torn kommer också att färdigställas under de närmaste veckorna, ett är redan på plats. Vi kommer inte att hinna med alla passen på marken utan vi har valt ut några områden där jakten kommer att starta och fixar passen där inledningsvis.

I måndags var jag på jaktmöte i Snytsbo för att ta del av skötselområdets plan för årets jakt. Persbo startar älgjakten den 29 oktober och vi har tilldelats en vuxen älg på 990 ha.
Vi kan även fälla årskalv och kommer att göra så då tillfälle ges.




Nytt torn till pass 37




Vi har många vackra pass på Persbo



Gräset växer fortfarande men bekymret är allt regnande. Vi försöker hitta luckor i molnen men gräset är såphalt. När grabbarna hamnar i nedförslut då får personalen rycka in med 4 hjulingen för att ge assistans.



Praktikanten får bogseringshjälp för att undvika att hamna i ån


Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar